اجرای تونل و سازه های زیر زمینی

اجرای تونل و سازه های زیر زمینیدلایل بی شماری از دیر باز انسان را به احداث ابنیه زیر زمینی وا داشته است. قدیمی ترین تونل شناخته شده در حدود 4000 سال پیش در بین النهرین به طول یک کیلومتر و مقطع 5/4 * 6/3 متر احداث شده است و قصر پادشاهی بابل را با گذاشتن از زیر رود فرات به مبعد اختصاصی مربوط می ساخته است

دلایل بی شماری از دیر باز انسان را به احداث ابنیه زیر زمینی وا داشته است. قدیمی ترین تونل شناخته شده در حدود 4000 سال پیش در بین النهرین به طول یک کیلومتر و مقطع 5/4 * 6/3 متر احداث شده است و قصر پادشاهی بابل را با گذاشتن از زیر رود فرات به مبعد اختصاصی مربوط می ساخته است .

در ایران نیز این فن از هزاران سال پیش در قالب احداث دالانهای زیر زمینی و قنوات متداول بوده است .
ساختمان های زیرزمینی از نظر نوع بهره برداری و منظور از احداث به چند دسته تقسیم می شوند :
1- استخراج مواد زیرزمینی :شامل معادن زیرزمینی (که البته در زمره کارهای ساختمانی محسوب نمی شوند .)
2- ساختمان های زیرزمینی با اهداف نظامی مانند پناهگاهها و دالانهای زیرزمینی و ......
3- ساختمانهای زیر زمینی به منظور ترابری و ارتباطات مانند تونلهای راه و راه آهن
4- تونلهای زیرزمینی برای رساندن آب یا سایر سیالا،شبکه های فاضلاب و گالری های هیدرولیکی
5- ایجاد انبار زیرزمینی برای انباشتن گاز و مواد نفتی و احداث پارکینگ و ...
در طراحی و اجرای تونلها عواملی زیادی از جمله موارد زیر تاثیرگذاری می باشند .
1- نوع بنا و استفاده مورد نیاز از آن
2-زمین ساختگاه تونل، نوع زمین، و سفره آب زیرزمینی و ایستایی و پایداری زمین پروژه
3- عمق قرارگیری تونل
4- عوامل محیطی شامل تاسیسات زیرزمینی،ساختمانها و ابنیه مجاور، وضع جغرافیایی محل و طرح شهرسازی، ساختمانها وابنیه عمومی و تاریخی
5- وجود محل مناسب برای تجهیز کارگاه و احداث تونلها و شفتهای دسترسی و ....
شرکت مهار شالوده با داشتن تجربیات متفاوت و امکانات مورد نیاز در احداث فضاهای زیرزمینی در این مرحله نسبت به انجام خدمات مناسب و همکاری با کارفرمایان اقدام نموده است .
امید است در کشور عزیزمان هر روز شاهد پیشرفتهای بیشتر در این صنعت رویه تکامل باشیم .

 
 

 

 

اجرای تونل اجرای سازه های زیر زمینی تونل زیرزمینی آب رسانی شبکه های فاضلاب گالری های هیدرولیکی ایستایی پایداری زمین پناهگاه تونل های راه تونل راه آهن پیمانکار تونل مجری تونل

تکنولوژی ها

نیلینگ

نیلینگ

میخکوبی خاک به معنای تحکیم غیر فعال (بدون اعمال پیش تنیدگی) زمین می باشد که انجام این کار به کمک نصب میله های فولادی (میخ ها)صورت می پذیرد. معمولا توصیه بر آن است که میخ ها به زاویه ای بین10 الی 12 درجه نسبت به افق در خاک رانده شوند تا از ظرفیت کششی آنها بیشتر استفاده شود.

پایدارسازی گودبرداری

پایدارسازی گودبرداری

نیلینگ (میخ‌کوبی خاک) و استفاده از انکراژ (زمین‌مهارها) ایمن‌ترین روش‌های حفاظت از گود در مقایسه با سایر روش‌های تثبیت و پایدارسازی ترانشه‌های خاکی می‌باشند. این امر ناشی از خاکبرداری مرحله به مرحله و تثبیت هر مرحله از گود با استفاده از ردیف میخ‌ کوبی های مربوط به آن مرحله و سپس انجام عملیات خاکبرداری مرحله‌ی بعدی می‌باشد.

دیوار دیافراگمی

دیوار دیافراگمی

دیوار دیافراگمی یک دیوار پیوسته است که جهت تسهیل کردن عملیات عمرانی از جمله به عنوان دیوار حائل، سازه ی نگهبان جهت گودبرداری های عمیق، دیوار نهایی سازه های زیرزمینی، سازه ی جداکننده میان تاسیسات زیرزمینی و همهچنین به عنوان نوعی فونداسیون مورد استفاده قرار می گیرد.